Over ons

cropped-b35f19bb-c21d-4c9b-a5a4-52f4dbef57192.jpegDe stichting “Balgoy Beter Bekend” werd opgericht 27 oktober 2017. Doel van de stichting is het met meer kwaliteit en sociale samenhang laten beleven van het wonen, recreëren en werken in het dorp Balgoy d.m.v. kennisoverdracht, beleving en andere initiatieven.

Wij zijn ingeschreven in het Handelsregister Kamer van Koophandel als steunfonds (niet op het gebied van welzijnszorg). Het bestuur bestaat uit vijf leden, allemaal wonend in Balgoy. We hebben een grote achterban en contacten binnen verschillende verenigingen van het dorp. Dit betekent dat hiermee het draagvlak in het dorp en de voorwaarde voor praktische uitvoering geborgd is. Immers de stichting is er voor en met de Balgoyse inwoners.

Balgoy is een kleine leefgemeenschap, een dorp met iets meer dan 700 inwoners. Veel informatie in het dorp wordt mond-op-mond doorgegeven. Verder wordt er ook veel informatie wekelijks via het Diosablad (het lokale dorpsblad) verspreid en incidenteel wordt er huis aan huis geflyerd voor specifieke activiteiten. Verder worden via de diverse verenigings- en schoolinformatiekanalen tijdstippen en activiteiten gecommuniceerd.

Jaarlijks vindt er overleg plaats tussen de Balgoyse verenigingen en dorpshuis ’t Ballegoyke om de activiteiten in het dorp af te stemmen. Dit resulteert in een jaarkalender. Middels deze website willen we de actuele jaarkalender voor iedereen beschikbaar maken.

dorp balgoy logoBalgoy is nog op meer manieren digitaal erg actief. Er zijn meerdere Facebook, Twitter en Instagram accounts actief, zowel van verenigingen als individueel. Als “dorpskanaal” is op dit moment “Dorp Balgoy” actief. Een facebook account en ook Twitter en Instagram (alle drie via: Dorp Balgoy) met inmiddels heel veel volgers.

Advertentie